El programa de TV3 Trenta Minuts del diumenge 1/03/2015

El diumenge 1 de març a les 22:30  TV3 El Programa Trenta Minuts va emetre un documental sobre la pobresa infantil que es va gravar a el nostre barri i a la escola de Baró de Viver entre altres localitzacions.

Per si algu no el va poder veure aqui teniu el enllaç.

TV3, logotip de TV3

One thought on “El programa de TV3 Trenta Minuts del diumenge 1/03/2015

 1. JO APOSTO PER AQUESTA ESCOLA

  El 30 minuts d’ahir va ensenyar-nos la pobresa infantil que tenim a Barcelona, que sí n’hi ha i molta.
  El que no em sembla bé és que van venir a l’escola Baró de Viver amb unes intencions a priori diferents. Ens van dir que estaven interessats en el nostre punt de vista com a escola pública d’un dels barris de Bcn més pobres, volien la nostre opinió com a mares i pares, la de les mestres i fins i tot la dels alumnes. Van gabrar-hi hores, durant uns quants dies se’ls va explicar el Projecte d’escola, com a escola innovadora i puntera en l’ús de la tecnologia perquè està clar que aquest serà el futur.

  Els alumnes de sisè els van explicar el seu projecte d’aula que aquest any cursa entorn a la pobresa i el seu punt de vista al respecte. Va ser impressionant com aquests nanos raonaven sobre la falta de recursos de les families.

  Les mares i pares de l’AMPA els vam deixar assistir a una de les reunions i els vam explicar totes les activitats que fem per reunir diners per les famílies amb menys recursos de l’escola, els Berenars Solidaris, venda de Manualitats, Obra de Teatre Solidari,…d’aquesta manera, entre tots intentem que el màxim de nens puguin anar a les colònies. Per que tots els nens tenen dret a viure aquesta experiència.

  La directora i altres profes els van explicar que en aquesta escola els nens i nenes venen contents, alegres, que no es desmaien per malnutrició, que no s’ha arribat a aquests extrems,que sí que hi ha casos delicats i difícils,de desnonaments, de no poder pagar la medicació d’un fill malalt,etc però que fan tot el que poden per assessorar a aquestes famílies i ajudar-les, però a tv3, no li interessaven les coses positives que fem a l’escola Baró de Viver, volien centrar-se en els casos particulars més extrems de cada barri, sense parlar de la música i de les imatges que van filmar de l’escola, semblava que havien estat escollint els racons més sòrdids.
  En fi, que no estem al Bronx, que el que interessa és mostrar la part més dura de la pobresa infantil, que repeteixo que sí que existeix, que no van posar ni un trocet del que se’ls va explicar en positiu, s’ha millorat l’escola moltíssim en els últims anys, que un dels objectius d’aquesta escola és que tots els nens tinguin les mateixes oportunitats vinguin del barri que vinguin i tinguin les families que tinguin..i no fer distincions de cap mena, que els nens tenen piscina dins horari lectiu, fan robòtica, programació… fan servir els ipads que fa enveja, les pantalles digitals a cada classe, i cinquanta mil coses més que si us interessa podeu venir a descobrir-les aquest dissabte dia 7 a les 11h amb les Portes Obertes amb una actuació de Màgia per als més petits.
  Per tot això, per la veritable realitat d’aquesta escola i del seu projecte educatiu i per que la nostra filla sempre arriba amb un enorme somriure és pel que puc dir, sincerament, que jo aposto per aquesta escola.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s